Urban Wine Talks

January 16, 2020

Винен етикет и още нещо
Гост: Ана Динкова 

 

Ето, че дойде време да си говорим за вино, лежерно, но и със стил, по градски, в цветни истории. Но най-хубавото е, че не само ще си говорим, но и ще учим нови неща около виното и градската култура, с прекрасни вина за компания и с още по-забележителни гост-лектори.

Идеята на URBAN WINE TALKS е да избягаме от стандартните дегустации, като каним експерти от всички области, поставяйки виното в друг контекст: култура на хранене, дизайн, изкуство, музика, спорт.

Стартираме месечните си сбирки с първата, в Portrait, на 30.01.2020 от 19:30 до 21:00ч.

Темата е „Етикет“. Но не етикета на винената бутилка, а онзи, по време на хранене, поръчване и консумация, с които всички мислим, че сме запознати, но не съвсем.

Как да (не) държим чашата за вино? Как и кога можем да подаряваме вино? Какво е добре да НЕ правим по време на винена дегустация? Кои са „винените ритуали“ и има ли куриозни винени практики? Кога можем да върнем бутилка с вино?

Отговорите на тези и още въпроси ще получите по време на първия URBAN TALK с Avinissima и Ана Динкова! В годините някои аспекти от задължителния етикет, свързан с виното, са отпаднали, но въпреки всичко има правила, които е добре да познаваме и разбираме и при нужда и в зависимост от ситуацията да умеем да се държим и храним, без да се чувстваме неловко или некомфортно. По време на тази среща ще имате възможност да опресните знанията си по винен етикет.

Ана Динкова е експерт по корпоративни комуникации с дългогодишен опит, води обучения по бизнес и социален етикет, автор на свободна практика и от 2019 г., заедно с Яна Петкова, водещ на подкаста Life Unbottled.

Ще дегустираме 4 интересни вина, ще хрупаме вкусни гризини, ще опресним знанията си и ще се забавляваме.

Имаме общо 15 места и вашето е гарантирано само с потвърждение по имейл! Ще се радваме да ви видим!

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2017 Avinissima

FInd us also here:

  • White
  • White Facebook Icon