top of page
Suche
  • Irina

Откъде да си купуваме вино в София?


Доста често ни питат за винените магазини и дистрибутори с добро портфолио в София. Решихме да се отзовем с нашите лични преференции, за да ви улесним в търсенето. Не претендираме за всеобхватност, а по-скоро за избрана селекция от места за покупка на вино, които наистина си заслужават. Със сигурност има и други, които може да откриете сами.

Ексклузивни бутикови винени магазини

Освен от избите директно (доста от тях предлагат и безплатна доставка) има няколко малки специализирани магазина в центъра София: Вино Оренда на Руски паметник, Купаж на ул. Солунска 42 и Енджой уайн на ул. Цар Иван Шишман 19, които предлагат интересни селекции само от български вина на съвсем интелигентно-формирани и user-friendly цени.

Други малки и симпатични магазинчета за вино, които предлагат освен локални и доста интересни интернационални изби са Темпус Вини, Le Petit Quche на ул. Оборище 6, новооткритият на улиците Солунска и Ангел Кънчев „Wine&Co“. "1000 км около София" или шоурум Ибеко пък е концептуално винено място, което, както подсказва името, предлага вина от дестинации, намиращи се на 1000 километра от София: Словения, Унгария, Румъния, Сърбия, в Хърватска, Гърция, Турция и Македония, а също и Италия, и Австрия. Тук можем да причислим и виненият бар Grape Central: селекцията му от редки и занаятчийски вина от цял свят се предлага и на цени за вкъщи (-20% от цените в листата).

Малко по-скъпи и по-малко “бутикови” в смисъла на крафт-концепцията са веригата Vinellо и новооткритият Vinopoly в Драгалевци, като безспорно в тях могат да се открият големите имена от света на виното.

Големи винени магазини

Неъмнено най-широк спектър от вино и алкохолни напитки могат да се намерят на сайта на един от първите винени търговци на пазара: Meik 98. Друг пионер е Casa Vino, който има верига от магазини, предимно в София, но и във Варна.

Онлайн магазини

Apollo wine е единственият български изцяло онлайн магазин, който е и един от първите на пазара, а от скоро се появи и интересна, понякога доста ексклузивна, селекция на интернационални вина в Seewines, който освен това отвори и офлайн магазин на бул. България. Много добре е структуриран сайтът за онлайн пазаруване на един от големите вносители – Winebox, който предлага селекция от едни от най-големите имена във виното.

Хранителни вериги магазини с добра винена селекция

Софийските магазини на Metro могат да се похвалят с много добра винена селекция и добри цени. Понякога в Лидл и Фантастико, но главно когато има някаква интересна тематична промоция, можете да попаднете на добри вина.

Да не забравяме и редица дистрибутори, когато стане дума за съвсем специфични вина като такива от Сицилия, Сардиния, Австрия, Грузия, Южна Африка. Те са твърде лични и малки, но с удоволствие ще ви свържем с тях, ако ни напишете съобщение с конкретен интерес към някои от тях. "Кино и вино", "Рали Уайн" и "Negociant" са само малка част от тях.

#wineshop #sofiawine #wineselection #onlinewineshopping #wine #sofia #wineportfolio #виновсофия #виненимагазини #виненаселекция #виненакултура

1.228 Ansichten0 Kommentare
bottom of page