Suche
  • Yana & Irina

Urban table: мястото от което София имаше нужда


Започваме серията си “винени препоръки” в блога с уговорката, че това са НАШИТЕ дълготърсени и дългоочаквани винени места, които за щастие откриваме и вината, които дегустираме. Никой от хората зад тях не ни плаща, за да споделяме. Правим го, защото сме впечатлени и вдъхновени и искаме да обнадеждим и вас, че в България има място за винена култура. Макар и тясно, то съществува.

photocredit: UrbanTable

Колко пъти не консумирате качествено (или въобще) вино, само защото вие сте единствения винен любител на масата? В София рядко има пространства, които предлагат 4 в 1: качествена храна, приятна атмосфера, стойностно вино и вдъхновен персонал. Но все пак ги има. Urban Table не претендира да бъдe ултимативната локация с гурме-извращения, а срамежливо съществува, защото собствениците дават най-доброто от себе си: автентичност.

photocredit: UrbanTable

Всички зад проекта са горди да бъдат част от екипа и се идентифицират с обща визия: да доставят удоволствие с присъствието си, с качествената си храна, приятната атмосфера и достъпните вина. Всички от които се предлагат и на чаша! Непрокламираното винено място в София е една сбъдната мечта на собствениците, които отдавна са известни с добрия си вкус. С тяхната Ла Пастария всичко стартира преди години във Варна, прехвърля се в столицата, размножава се, а от скоро те се радват и на най-новия си проект: Urban table.

photocredit: UrbanTable

На централно място в парка Заимов, с огромни прозорци, светлина и пространство, както за летни емоции, така и за зимен уют, Urban Table се посвещава на комбинациите. Не само във вкусовете, но и в поводите: има закуска, обедно меню, забележителни десерти, тематични вечери. Семпли вегетариански ястия като фалафели и карфиолена купа си партнират с интересни вина (Шапутие, наред с Орбелус), а за любителите на месото има от нестандартни бургери до агнешко печено и не само. Идеята е да се предложи естествена и неангажираща обстановка: просто една “градска маса” за приятели. А ако те останат впечатлени и уютът не ги пуска да си тръгнат, могат да се насладят и на коктейлно-баровата обстановка на пространството след 22ч.

#urbantable #градскинаходки #виненомясто #храна #вино #София #виненакултура

© 2017 Avinissima

FInd us also here:

  • White
  • White Facebook Icon